Julebord Oslo

Nå er Grillsjefen endelig snart klar for julebord i Oslo (og av resten av landet!) Det som kanskje er det råeste med å arrangere julebord er å kunne servere annerledes mat enn hva folk er vant til på julebord. Ikke noe galt å si om en klassisk julebordmeny – en gang iblant! Men når de aller fleste av oss er på opptil flere tilsetninger hvert år, er det ikke rart man blir lei.

Selv om det er godt med annerledes mat på julebord, føler vi at man ikke kan gå helt vekk fra den klassiske julematen heller. Derfor tar vi de samme gode råvarene kjent fra julen, og pakker dem inn med krydder, grill og ekstra god tid.

Her er for eksempel vår snart verdensberømte Porchetta – laget av tynnribbe som smøres inn med salt, pepper, hvitløk og urter. Deretter får den ca 6 timer på kullgrillen. På den tiden er svoren knasende sprø, og på grunn av den runde formen beholder kjøttet all saftigheten.

Julebord_porcehtta3 julebord_porcehtta2 Julebord_porchetta1

 

Festen slutter derimot ikke her! Hver jul røker vi svinenakke i omkring 12 timer. Etter så lang tid i ovnen er kjøttet så mørt at det praktisk talt faller av benet. Blandet med litt hjemmelaget BBQ-saus er dette nå blirr Grillsjefens Pulled Pork – en av de mest smaksrike rettene av dem alle.

Julebord_Tønsberg Pulled_pork2_julebord Pulled_pork1_julebord

 

Grillsjefen er glad i kjøtt, så vi stopper ikke der. Et julebord må såklart bestå av pinnekjøtt, litt fisk og kanskje noen hjemmelagde krydderpølser. Derfor har vi med det også. Rotmos med ekstra mye smør, rødkål med appelsin, rødvin og stjerneanis. Dere skjønner bildet 🙂

Den komplette menyen finner du her.